05.07.2026 Güncelleme Notları! - Yazdırılabilir Versiyon
+- K2Network (
https://panel.k2network.com.tr/Forum)
+-- Forum: TÜRKÇE FORUM (
https://panel.k2network.com.tr/Forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Güncelleme Notları (
https://panel.k2network.com.tr/Forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Konu: 05.07.2026 Güncelleme Notları! (
/showthread.php?tid=105)
05.07.2026 Güncelleme Notları! -
D2K - 07-05-2026
• K2Acs Yama Notları (Bölüm 2): Kesintisiz Görevler, Gelişmiş Güvenlik ve Hata Düzeltmeleri!
Değerli K2Acs Şövalyeleri,
Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız dev güncellemenin ardından, arka planda sizden gelen geri bildirimleri değerlendirerek oyun zevkini baltalayan sorunlara neşter vurduk. Hata kodlarından arındırılmış, çok daha stabil ve adil bir oyun ortamı sunan yeni yama notlarımız an itibarıyla aktiftir!
◆ 1. Üst Düzey Güvenlik (Anti-Cheat) ve Adil Oyun
Sunucumuzda hileye ve suistimale geçit vermemek için güvenlik kalkanımızı bir üst seviyeye taşıdık.
- Sanal Makine (Virtual Machine) Engeli: İllegal kullanımların önüne geçmek adına VMware, VirtualBox ve Hyper-V gibi sanal makine yazılımları üzerinden oyuna girişler kesinlikle engellenmiştir. Bu programlar açıkken oyuna girmeye çalışırsanız oyun kapanır ve net bir uyarı mesajı alırsınız. Normal bilgisayarında (Windows güvenlik ayarları açık olsa bile) oynayan oyuncularımız bu durumdan hiçbir şekilde etkilenmez.
- Dosya Bütünlüğü (TBL) Kontrolü: Oyun dosyalarında (item, skill, harita vb.) herhangi bir değişiklik yapılmışsa sisteme girişiniz engellenir. Üstelik artık boş bir hata almak yerine, ekranda HANGİ dosyanın bozuk/değiştirilmiş olduğunu görebileceksiniz. (Örn: "... dosyası uyuşmadı")
- Anti-Cheat Zaman Aşımı: Koruma (anti-cheat) bağlantısı sunucuyla belirli bir süre iletişim kuramazsa, sistem oyuncuyu güvenli saymayarak oyundan çıkaracaktır (Kısa anlık takılmalar bundan etkilenmez).
⚔ 2. Savaş (Combat), Skill ve Denge Düzenlemeleri- Hasar Dalgalanması (RNG Damage): PvP ve PvE'deki mekanikleri daha doğal hale getirdik. Yetenek hasarları artık her vuruşta "sabit ve robotik" bir değer vurmak yerine, belirli ve ufak bir aralıkta doğal olarak dalgalanarak (RNG) hasar verecektir.
- Okçu "Başarısız" Skill Hatası Fix: Okçu sınıfında yetenek kullanırken ekranda "başarısız" yazmasına rağmen karşıya hasar vurma mantık hatası düzeltildi. Artık ekranda görünen sonuç ile gerçekte olan sonuç birebir aynıdır.
- Genie Duraksama Fix: Savaş esnasında veya farmdayken Genie'nin rastgele durması/takılması sorunu çözüldü.
- Görünmez Doğma Sorunu: CZ'de kestiğiniz bir bot veya oyuncu yeniden doğduğunda (respawn) ekranda görünmeme sorunu düzeltildi. Artık doğan herkes olduğu yerde anında ve doğru şekilde görünecektir.
- Üretim (Craft) Oranları: Craft oranları gözden geçirilerek küçük bir dengeleme yapıldı ve belirli özel eşyaların kırılma/üretilme şansı doğru değerlere sabitlendi.
- Anında Mob Güncellemesi: Yönetim tarafından yapılan canavar güçlendirme veya zayıflatma ayarları artık sunucuya yeniden başlatma gerektirmeden, anında ve doğru şekilde uygulanmaktadır.
- Kostümlerin Güncellenmesi!: Kostümlerin özellikleri artik yanlis gösterilmeyecek. Kostümlerdeki üst düzey klas atak bonusları nerflenmiştir.
- Fabric Setler HK!: Priestler artık fabric set giydiğinde ek özellik ve defans elde edecek Dragon zırhlarda olduğu gibi!
• 3. Görev Sistemi (CR & Daily) Güncellemeleri- Görsel Kesim Sayısı Eşitlemesi: Bir önceki yamada Solo ve 2 kişilik partilere getirdiğimiz "%30 indirimli kesim" avantajını artık ekrana da yansıttık! Ekranda gördüğünüz kesim sayısı ile görevin bittiği sayı artık AYNI olacak. (Örneğin; eskiden 35 kesimlik görev arka planda 25'te bitiyordu, artık ekranda da direkt 25 olarak görünecek). Event duyurularında da Solo/Duo sayıları net olarak yazacaktır. (3 ve üzeri partilerde sayılar normal devam eder).
- Görev Kilitlenme Hatası Fix: Görevinizi bitirdiğinizde envanteriniz, mektup kutunuz veya deponuz doluysa görev kilitleniyordu; bu çile bitti! Artık çantanızda yer açtıktan sonra keseceğiniz ilk mobda, görev ödülünüzle birlikte sorunsuz tamamlanacaktır.
• 4. Multi-Client ve Bağlantı Hataları (255 Fix)- Ana Karakter Relog (Atak Yapamama) Bug'ı Çözüldü: Nadiren yaşanan "oyuna girdim ama atak yapamıyorum, pot basamıyorum" sorununun kaynağı bulunup düzeltildi! Artık ana karakteriniz relog attığında, sistem sizi yanlışlıkla "2. Client (Pazar Karakteri)" olarak algılamayacak ve tam yetkiyle oynamaya devam edebileceksiniz.
- Hayalet Karakter ve 255 Hatası Fix: "Oyundan çıktım ama oyunda görünüyorum" hatası ve Enter'a basınca çıkan meşhur "255 hatası" tarih oldu. Sunucu yeniden başladığında takılı kalan oturumlar otomatik temizlenecek ve çıkış/bölge geçişleri tertemiz olacaktır.
- Anlaşılır Bağlantı Mesajları: Oyundan düştüğünüzde, hesabınıza başka biri girdiğinde veya sunucu bakıma alındığında karşınıza çıkan sadece disconnecte ek bilgilendirilme getirildi. Net, anlaşılır ve "Tamam" butonlu bilgi pencereleri eklendi.
- IP Limit Düzenlemesi: Aynı internetten (IP) en fazla 2 farklı bilgisayar "tam yetkili" olarak oynayabilir.
✎ 5. Arayüz, Sohbet (Chat) ve Görsel İyileştirmeler- İsim Kaybolma ve Türkçe Karakter Fix: Özel mesajlarda, oyuncu listesinde ve chatbar'da isimlerin bozuk görünmesi düzeltildi. Ayrıca özel mesajlarda Türkçe karakterler (ş, ü, ö vb.) tekrar sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. Sol oyuncu panelinde beliren anlamsız yazılar temizlendi.
- Klan ve Achieve Mesafesi: Oyunculara yaklaşınca Klan isimlerinin ve Achievement unvanlarının kaybolması sorunu giderildi; artık her mesafede doğru görünüyorlar. Ayrıca Achieve tag'ınız ışınlanma (warp) sonrasında da isminizin yanında kalmaya devam edecek.
- Chat Spamına (Yazı Kirliliğine) Son: Eşya basma (upgrade), craft ve drop duyuruları sohbet penceresinden tamamen kaldırıldı; chat artık duyuru yağmuruna boğulmayacak. Kalan sistem bildirimlerini ise oyuna eklediğimiz "noticelerikapat" ve "noticeleriac" komutlarıyla dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz.
- CZ Rank Güncellemesi: Bot kestiğinizde alt taraftan geçen "kill duyurusu" kaldırıldı (gerçek oyuncu duyuruları aynen devam ediyor). Ayrıca botlar CZ Rank listesinden tamamen silindi; sıralama ve ödüller artık yalnızca gerçek oyunculardan hesaplanmaktadır.
- Login Ekranı: Giriş ekranındaki "Remember Me" (Beni Hatırla) seçeneği artık hesap bilgilerinizi doğru şekilde kaydediyor.
Sorunsuz bir deneyim için oyunu güncel Launcher ile başlatmayı unutmayın.
İyi oyunlar! - K2Acs Yönetim Ekibi